ⓘ Blink-182 amerikalik rock guruh bolib, vokalist va bas gitarachi Mark Hoppus, vokalist va gitarachi Tom DeLonge va dovulchi Travis Barkerlardan iborat. 1992-yil ..

                                     

ⓘ Blink-182

Blink-182 amerikalik rock guruh bolib, vokalist va bas gitarachi Mark Hoppus, vokalist va gitarachi Tom DeLonge va dovulchi Travis Barkerlardan iborat. 1992-yili Kaliforniyaning Pauey shahrida tashkil topganidan beri butun dunyo boylab 28 milliondan oshiq albom sotishgan. Sobiq dovulchi Scott Raynor bilan ular 1994-yili Cheshire Cat albomini tayyorlab, keyingi, 1997-yilgi, bir milliondan ortiq nusxada sotilgan Dude Ranch albomi bilan sezilarli muvaffaqiyatga erishdi. 1998-yilgi turne davomida Raynor orniga Barker keldi.

Guruh 1999-yili multi-platina sertifikatini olgan va Billboard 200ligida "Whats My Age Again?" va "All the Small Things" qoshiqlari bilan 9-oringa chiqqan, keyinchalik esa Billboard Hot 100ligida 6-pogonani egallagan Enema of the State albomi bilan butunjahon shuhratga erishdi. Blink-182 qoshiqlaridagi mutoyiba hissi tufayli mashhur boldi, ularning keyingi Take Off Your Pants and Jacket 2001 albomi Amerika Qoshma Shtatlari, Kanada va Olmoniya chartlarida 1-raqamga chiqdi. Eponimik nomlangan Blink-182 2003-yili chiqdi, bu albomda guruh tajribaviy musiqa unsurlarini ozlarining ananaviy pop punk formulasiga qoshib, uslublari voyaga yetganini korsatdi.

DeLonge 2005-yil boshlarida guruhni tark etib, Blink-182 nomalum muddatga tatilga chiqishiga sabab boldi. U Angels & Airwaves guruhini tuzdi, bu vaqtda Hoppus va Barker +44 guruhini tashkil qilishdi. Hoppus shuningdek teleboshlovchi bolib ishladi, Barker esa produserlik va yakkaxonlik faoliyatlarida davom etdi. Blink-182 2009-yil fevralida qayta birlashib, 2011-yil sentabrida ozlarining oltinchi studiyaviy albomi - Neighborhoods ni omma etiboriga havola etishdi.

                                     

1. Diskografiya

Singllar

  • After Midnight, 2011
  • Shes Out of Her Mind, 2016
  • Always, 2004
  • Adams Song, 2000
  • Home Is Such a Lonely Place, 2017
  • Dick Lips, 1998
  • Down, 2004
  • All the Small Things, 2000
  • Wasting Time, 1996
  • Happy Days, 2019
  • Darkside, 2019
  • M+Ms, 1995
  • Bored to Death, 2016
  • Stay Together for the Kids, 2002
  • Not Another Christmas Song, 2019
  • Up All Night, 2011
  • Apple Shampoo, 1998
  • Man Overboard, 2000
  • Josie, 1997
  • Carousel, 1996
  • Another Girl, Another Planet, 2005
  • Dammit Growing Up, 1997
  • I Really Wish I Hated You, 2019
  • The Rock Show, 2001
  • Quarantine, 2020
  • First Date, 2001
  • Lemmings, 1996
  • Whats My Age Again?, 1999
  • Feeling This, 2003
  • Generational Divide, 2019
  • Not Now, 2005
  • I Wont Be Home For Christmas, 2002
  • Blame It on My Youth, 2019
  • I Miss You, 2004
                                     
  • 15 - mart, 1972 amerikalik musiqachi, produser va televoshlovchidir. U Blink - 182 pop punk va 44 alternative rock guruhlarining baschi va vokalchisidir
  • Tomas Metyu Tom Delong 13 - dekabr, 1975 amerikalik rock musiqachidir. Blink - 182 pop punk va Angels & Airwaves alternative rock guruhlari gitarachisi va
  • Again? inglizchadan: Yoshim nechada edi? amerikalik pop punk guruh Blink - 182 qo shig idir. Guruhning uchinchi, Enema of the State albomining birinchi
  • bunda vokalchi biror asbobni o zi chaladi masalan, Nirvana, ZZ Top, Blink - 182 Lekin tarkib standart qilib belgilanmagan, ishtirokchilar soni bundan - da
  • Elle deb yoziladi Yaponiyalik rock guruhdir. Ijrosi ko pincha Sum 41, Blink - 182 Good Charlotte guruhlarining musiqasiga o xshatiladi. Sum 41 ning Yaponiyadagi
  • Angels & Airwaves shuningdek AVA Blink - 182 va sobiq Box Car Racer guruhlari gitarachisi xonandasi Tom DeLonge tomonidan tashkil etilgan amerikalik
  • guruh - Sex Pistols guruhidir. Anonymous Anti - Flag AFI Aiden Bad Religion Blink 182 Blitz The Clash Fall Out Boy Green Day My Chemical Romance New York Dolls